WINNY VAN RIJ

“Tijd om anderen te laten kennismaken met schrijven”

Met tekstschrijven als achtergrond en diverse trainingen en cursussen in mijn bagage wil ik anderen kennis laten maken met schrijven. Creatief, meditatief, vanuit je hart, vanuit je gevoel. Vanuit Schrijfhuis Groene Hart. Graag laat ik cursisten ervaren dat schrijven leuk is en dat je vanuit allerlei inspiratiebronnen en met diverse technieken tot verrassende schrijfresultaten kunt komen.

Naast het zakelijk en journalistiek schrijven, richtte Ik me via cursussen op creatief schrijven, meditatief schrijven, korte verhalen schrijven. Nu, in seizoen 2020-2021 volg ik de Basisopleiding Docent Creatief Schrijven bij Dactylus, Academie voor Schrijfdocenten.

Ook raakte ik betrokken bij het schrijven van boeken. Zo schreef ik het levensverhaal van mijn oma, schreef over het leven op een watermolen, over Landgoed Bredius en coachte anderen bij hun schrijfsels. Bij twee personen was dit toen de ziekte kanker hun leven binnensloop. De een uitte dit in een blog en gedichten wat resulteerde in een dichtbundel. De ander beschreef het hele proces van het zorgeloze bestaan voor de diagnose tot het zorgelijke bestaan daarna dat in boekvorm verscheen.

Via het Schrijfcafé laat ik deelnemers kennismaken met diverse schrijfoefeningen, een laagdrempelige manier om kennis te maken met het schrijven en met schrijfcursussen.